Over Edith
Mijn naam is Edith Meuleman. Al van kind af aan was ik tussen de paarden te vinden.
Op jonge leeftijd wist ik al dat ik met paarden wilde werken.
Dit tegen het advies van mijn lieve vader in. Hij zei altijd: "In de paarden is geen droog brood te verdienen!" Maar goed... Ik ben ook net zo eigenwijs als mijn vader. Zo begon ik op 18 jarige leeftijd op mijn eerste paardenbedrijf.
Eerst als groom, maar al vrij snel als ruiter. En van ruiter die de jonge paarden mocht opleiden naar wedstrijdruiter. Uiteindelijk zelf met succes mijn eigen trainingsstal begonnen. Door het afwisselende aanbod qua paarden werd ik actief in diverse disciplines. Zowel de dressuur, het springen als mijn grootste liefde eventing.
De eventingsport heb ik ontdekt door Jan Greve. Ik kreeg een paard van hem in training en hij vroeg mij om er eventing mee te gaan rijden. Met knikkende knietjes heb ik mijn eerste oefencross gereden. Wat een ervaring!! Ik was meteen verkocht! De eventingsport heeft mij nooit meer losgelaten.
Naast het rijden van wedstrijden heb ik ook altijd met veel passie de jonge paarden opgeleid. Wat een genot om elke keer weer de jonge paarden te zien groeien in het werk.
Wat een prachtige tijd was dat!
Maar tijden veranderen. Ergens begon er iets te kriebelen om een andere weg in te slaan. Na lang te hebben nagedacht heb ik de knoop doorgehakt en ben ik gestopt met mijn bedrijf om te beginnen aan de opleiding fysiotherapie. Het werd de HBO opleiding fysiotherapie bij NCOI/Pro Education. 1 dag in de 2 weken naar school en voor de rest veel, heel veel zelfstudie. Dit maakte dat ik dan toch kon blijven werken. Deze 4 jarige opleiding ben ik begonnen in 2014 en heb ik afgerond in 2018.
Daarna kon ik eindelijk beginnen aan de opleiding dierfysiotherapie bij Aeres Trainingscentre in Barneveld. Dit is een 2-jarige opleiding. Deze ben ik begonnen in 2019 en ben in 2021 afgestudeerd. Tijdens deze 6 jaren studie kwam mijn ook geërfde doorzettingsvermogen goed van pas.
Soms denk ik terug aan mijn tijd als ruiter. Aan de scheefheid die paarden soms hebben (ruiters natuurlijk ook). Als ik toen de kennis had gehad die ik nu bezit dan had ik sommige dingen heel anders gedaan. Een dierenfysiotherapeut kan ontzettend veel betekenen voor een paard wat niet optimaal functioneert of presteert!
Mijn doel is om mijn ervaring als ruiter mee te nemen in de behandeling. Het gevoel dat een ruiter/amazone heeft op het paard vertalen (via een gedegen onderzoek) naar een behandelplan. Met uiteindelijk een blij paard als doel!


